...
Läckagesäker matavfallspåse av 100 procent returfiber

I allt fler länder världen över uppmanas hushållen nu att sortera sitt matavfall i speciella avfallspåsar. Matavfallet kan sedan tas tillvara och omvandlas till energirika produkter som biogas, gödsel, etc.
I kanadensiska Quebec har man som mål att år 2015 samla in och återvinna 60 procent av allt organiskt avfall i delstaten och för att underlätta detta har Cascades, ett av landets ledande pappers- och förpackningsföretag, utvecklat en serie specialpåsar för organiskt avfall.


Den senaste produkten i Cascades kollektion av förpackningar för organiskt avfall är en påse för matavfall, som är tillverkad av 100 procent återvunnen fiber. Påsen har dubbla väggar som stoppar läckage och till påsen finns också en behändig och dofthindrande förslutningsklämma (undre bilden), som kan användas i hemmet, innan påsen är helt fylld och klar att lämnas till återvinningen.

Cascades har räknat ut att om varje familj i ett samhälle med 10.000 invånare varje vecka under ett års tid använder två av förtagets matavfallspåsar, tillverkade av 100 procent returfiber, i så innebär det att man sparar 660 träd (motsvarande en yta av två fotbollsplaner) från att avverkas.

En annan produkt i Cascades ”avfallskollektion” är en specialpåse för växt- och trädgårdsavfall, som lanserades i september i fjol. Denna större påse kan användas även till fuktigt och blött avfall, utan att läckage uppstår. Påsen klarar drygt 13 kilo med blöta löv och hela 68 kilo med torra löv.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK