...
Converflex investerar 20 miljoner i 10-färgs flexopress från Comexi

Flexotryckföretaget Converflex AB i Örnsköldsvik har utökat sin maskinpark med en 10-färgs tryckpress av märket Comexi (bilden).
Converflex, som gör investeringen för att stärka sin ställning på flexotryckmarknaden, blir först i Skandinavien med denna lösning
”Högkvalitativt tryck på förpackningarna gör verkligen skillnad”, säger Converflex VD Lars Norén.


Converflex AB i Arnäsvall utanför Örnsköldsvik är ett av Skandinaviens ledande företag inom flexotryckning med inriktning på risomslag för pappersindustrin och flexibla förpackningar inom livsmedelsbranschen. Företagets kunder har egna paketeringslinjer, där kunden, med tryckt förpackningsmaterial på rulle från Converflex, själva slutförpackar sina produkter.
Företaget, som tidigare ingick i Walki Group, har i dag ett 20-tal anställda och mer än 20 års erfarenhet av flexotryckning. Converflex är miljöcertifierat för ISO14001 och ISO9001-2000 och under 2012 sker miljöcertifiering även för ISO22000. Företaget är också ”HD-Flexo”-certifierat, vilket innebär att man tillhör de bästa i branschen, när det gäller t.ex. utveckling och utbud av flexokvalitet.

Investeringen i den nya pressen går på drygt 20 miljoner kronor och ger Converflex ytterligare möjligheter att tillgodose sina kunders behov av snabba och högkvalitativa flexotryck.

”Det finns ett allt större behov av snabba, flexibla, och samtidigt miljövänliga och ekonomiskt fördelaktiga, lösningar hos våra kunde. Ofta handlar det om tidsbegränsade aktiviteter och kampanjer, där det gäller att ”sticka ut” i hyllorna och där ett högkvalitativt tryck på förpackningarna verkligen gör skillnad”, säger Lars Norén.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK