...
Wellpapporganisationen FEFCO får ny president

Den europeiska wellpapporganisationen FEFCO har fått en ny president. Det är förre vicepresidenten Roberto Villaquiran (bilden) som utsetts till organisationens ledare för en mandatperiod om två år.
Den nye presidenten arbetar till vardags som VD för Smurfit Kappas förpackningsdivision i Europa – en post som han innehaft sedan år 2005.


Roberto Villaquiran efterträder Bob McLellan, f.d. VD för brittiska D S Smiths förpackningsdivision, som i stället kommer att fungera som en av två vicepresidenter i organisationen. Till innehavare av den andra posten som vicepresident har utsetts Jan Klingele från tyska wellpapptillverkaren Klingele Papierwerke

Det nya ledarteamet i FEFCO säger i en kommentar att man ska befästa den positiva roll som organisationen spelar som en europeisk röst inom wellpappbranschen och att man ska verka för att FEFCO ska främja de fördelar wellpapp som material erbjuder sina kunder.

FEFCO bildades redan 1952 som en intresse- och samarbetsorganisation för europeiska wellpapptillverkare. Organisationen består i dag av cirka 750 europeiska wellpapptillverkare, som i sin tur representerar drygt 20-talet nationella wellpapporganisationer.
FEFCO undersöker ekonomiska, tekniska och marknadsmässiga frågor kring wellpapp och wellpappförpackningar samt analyserar faktorer, som påverkar wellpappindustrin och dess image. Organisationen har sitt huvudkontor i Bryssel.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-04-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Personal Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK