...
Komori undertecknar globalt avtal med Landa om Nanographic Printing
Benny Landa har utvecklat ny tryckteknik.

I början av april kunde Packnyheter.se berätta om Indigogrundaren Benny Landas lansering på nanobaserad tryckfärg och nya tryckpressar. Allt kommer att visas i en jättemonter på drupa om några dagar. Nu har Landa Corporation träffat ett avtal med japanska tryckpresstillverkaren Komori kring den här tekniken.

Det handlar om ett globalt, strategiskt partnerskap där Landa ger en licens till Komori för tillverkning och marknadsföring av digitala tryckpressar för kommersiell och övrig tryckning baserat på Landas Nanographic Printing Process. Denna process är ett nytt sätt att digitaltrycka, baserat på vattenburen färg. Teknikenska ge bättre tryckkvalitet till en oöverträffat låg kostnad.
Komori är redan leverantör till Landas pappershanteringsplattform till de nya arkmatade Nanographic pressarna och har därmed fått en unik insikt i tekniken före alla andra.
Tryckfärgen består av pigmentpartiklar som bara är tiondels nanometrar i storlek och som är extrema absorberare av ljus vilket ger starka bilder. Trycket har ultraskarpa punkter med extremt hög jämnhet, hög glans och det bredaste CMYK spektrat som finns, enligt företaget. Orsaken till att kostnaden i trycket kan hållas nere är att tjockleken på det bara är ungefär hälften (500 nanometrar) jämfört med offset.  


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-04-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK