...
Ny version av “Stora Enso Gallop” ökar lönsamheten för digitaltryckt kartong

En andra generationens ”Stora Enso Gallop Powered by Xerox” lanseras under våren med den nya Xerox iGen4™ EXP-tryckpressen (bilden) för stora arkstorlekar och en förbättrad lackeringsenhet. Det skriver Stora Enso i ett pressmeddelande.
Tryckpressen kommer att visas i Xerox monter på grafiska mässan drupa, som äger rum 3 – 16 maj i Düsseldorf, Tyskland.


Den nya versionen av Gallop stödjer den största arkstorleken på marknaden för digitaltryck och har ett
integrerat inline-kontrollsystem och en ny teknik för lackering.

Digitaltryckta förpackningar har redan erövrat en betydande marknadsandel inom flera segment, exempelvis läkemedelsprodukter, media, programvara och konsumentelektronik, som har sina specifika behov av olika språkversioner i olika storlekar. Den andra generationens Gallop kommer att utöka lönsamheten för digitaltryck av förpackningskomponenter till helt nya områden: livsmedel och sötsaker, säsongsspecialiteter och till och med kosmetikaförpackningar.

”Vi är starkt engagerade i att fortsätta vårt innovativa utvecklingsarbete med digitaltryck av förpackningar. Det är vad den allt mångsidigare marknaden för konsumentprodukter behöver”, säger Ismo Saarinen, Vice President för Stora Enso New Packaging Solutions.

Den nya tryckpressen Xerox iGen4™ EXP ökar tryckytan med 15 procent och linjen stödjer nu 364 x 660 mm ark, vilket gör det möjligt att trycka, lackera och stansa många fler förpackningskomponenter på ett ark.
Lackeringstekniken har förbättrats med den nya lackeringsenheten Stora Enso Pinta, som är särskilt framtagen för digital förpackningsproduktion. Vattenbaserad lackering används i produktionen av läkemedelsförpackningar, men även ultraviolett lackering finns tillgänglig som alternativ. Den buffrande staplaren är integrerad i lackeringsenheten och formar en arkstapel som går till Gallop DC 66-
stansaren. Lackeringsenheten finns även tillgänglig som en fristående enhet.

Ett bildkontrollsystem har integrerats för inline-kontroll av tryckta bokstäver på varje enskilt ark. Kontrollen sker omedelbart efter tryck och omfattar vartenda ark för tillförlitlig upptäckt av minsta textfel eller smutskorn. Inom läkemedelsförpackning är det av yttersta vikt att alla tryckta detaljer på förpackning och bipacksedlar är fullständiga och inte lämnar något utrymme för missförstånd.

Produktionsresultatet garanteras med en 2-D-skanner vid Stora Enso Gallop DC 66- stansaren. Systemet kontrollerar 2-D-koderna på varje ark; vid avvikelser stoppas processen.

“Optimeringen av de senaste tillskotten i Xerox iGen-teknologi i kombination med Stora Ensos nya efterbehandlingstekniker levererar en oöverträffad lösning för digital produktion av falskartong i korta serier”, säger Valerie Thomassin, Senior Vice President, Integrated Marketing, Xerox Europe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK