...
Ball belönar bra burkfabriker

Globala metallförpackningskoncernen Ball Corporation har inrättat ett internt pris, där man belönar de dryckesburks- och andra tillverkningseneheter inom koncernen, som gör betydande ekonomiska, sociala och miljömässiga resultatförbättringar.
Utmärkelsen, som fått namnet R. David Hoover Sustainability Award, har nu delats ut för första gången och av Balls 61 fabriker världen över var det fem stycken som tilldelades priset.


De fem Ball-fabriker, som utmärkt sig, var:

  • Findlay, Ohio, USA (dryckesburkar)
  • Springdale, Arkansas, USA (metallförpackningar till livsmedel och hushållsprodukter)
  • Oss, Nederländerna (dryckesburkar)
  • Braunschweig, Tyskland (dryckesburkar + burkändar)
  • Beijing, Kina (dryckesburkar)
De fem prisade fabrikerna fick sina utmärkselser för att de under 2011 bland annat reducerat användningen av el, gas och vatten, minskat sitt avfall och sina utsläpp av flyktiga organiska föreningar, satsat på återvinning och ökad säkerhet samt främjat Balls förpackningsprodukter i sina respektive geografiska områden.

För att avgöra vilka fabriker, som skulle tilldelas belöningspriset bedömdes alla Balls globala enheter utifrån ett poängsystem, där man även uppmärksammade fabrikernas engagemang och förmåga att dela med sig av praxis och innovationer till andra Ball-fabriker.

”Hållbarhet är en viktig del i vår strävan att uppnå vår ekonomiska, miljömässiga och sociala vision ’Drive for 10’, som vi också introducerade i fjol. Våra anläggningar ska skapa långsiktigt värde för alla våra intressenter och varje hållbar åtgärd, som genomförs, för oss närmare ’Drive for 10’”, säger John Hayes, Balls VD och koncernchef.

Belöningspriset R. David Hoover Sustainability Award instiftades 2011 för att hedra Balls förre VD och koncernchef David Hoover (bilden ovan), som numera är styrelsens ordförande och den som starkt bidragit till att initiera Balls hållbarhetspolicy.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK