...
Finansinspektionens beslut om avgift överklagas av Rottneros

Finansinspektionen meddelade den 12 april att Rottneros ska erlägga en avgift om 200.000 kronor för överträdelse av bestämmelser om offentliggörande av förändringar i aktiekapitalet.
Nu har Rottneros överklagat beslutet till förvaltningsrätten i Stockholm. Bolaget medger att man visserligen begått ett formellt fel, men menar att den särskilda avgiften för överträdelsen bör kunna efterges helt eller sättas ned till ett minimum.


Bestämmelserna om offentliggörande av förändringar i aktiekapitalet syftar till att ingen aktieägare ska behöva riskera att bryta mot flaggningsskyldigheten, som kan inträda vid ändringar i ett bolags aktiestruktur utan att ägaren själv vidtagit åtgärder genom köp eller försäljning. Detta kan exempelvis ha skett till följd av en emission.

Rottneros hävdar att det formella fel som begicks av bolaget, att man inte hade publicerat antalet utestående aktier den sista handelsdagen i månaden, inte kunde ha medfört några problem för bolagets aktieägare. De som kunde beröras av flaggningsskyldigheten var inte bara mycket väl informerade om de ändringar som gjordes, utan också delaktiga i förhandlingarna som ledde till förändringarna i aktiestrukturen. Rottneros har även vid ett flertal tillfällen och på olika sätt informerat marknaden om de planerade och sedan genomförda förändringarna.
Rottneros menar därför att den särskilda avgiften för överträdelsen bör kunna efterges helt eller sättas ned till ett minimum.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK