...
20-tal medarbetare varslas:
Minskad ordervolym slår mot Polykemi

Ystadföretaget Polykemi, som levererar plastcompounds till i första hand tillverkningsindustrin, varslar ett 20-tal medarbetare om uppsägning. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
För knappt fyra månader sedan verkade läget för Polykemi betydligt ljusare. Då meddelade företaget att man investerat 25 miljoner kronor i nya produktionslinjer och att man såg positiv på framtiden (läs här), men nu aviserar man alltså uppsägningar, som motsvarar runt tio procent av företagets arbetsstyrka.


”Anledningen till vårt varsel är en minskad ordervolym . Vi har sedan september månad 2011 noga följt orderingången och tagit fram en konsekvensanalys. I det längsta har vi försökt balansera den minskade ordervolymen, men tyvärr tvingas vi nu till denna åtgärd”, säger VD Ola Hugoson.

I pressmeddelandet skriver företaget att man inte vet det exakta antalet medarbetare, som blir berörda av varslet, förrän alla förhandlingar är klara. Storleksmässigt motsvarar dock varslet cirka 10 procent av den totala arbetsstyrkan.

Företagsledningen betonar i meddelandet också att Polykemi är och ska förbli en pålitlig leverantör för såväl befintliga som potentiella kunder.
”Vi kommer att arbeta nära partners, som kan bistå oss med sin expertis för att finna passande lösningar. Vi har erfarenhet ifrån den tidigare finanskrisen att falla tillbaka på. Men situationen är inte jämförbar. Därför krävs nu andra åtgärder”, avslutar Ola Hugoson.

Polykemi har omkring 190 anställda i Ystad och omsatte år 2011 cirka 915 miljoner kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK