...
Iggesund anpassar sig till den allt hetare digitalmarknaden

Den växande och allt hetare marknaden för digitaltryck gör att Iggesund Paperboard nu anpassar lagerhållning och distribution av kartongkvaliteten Invercote för den europeiska marknaden.
Den nya servicen, som presenteras på den pågående drupa-mässan i Düsseldorf, innebär att den dubbelsidigt bestrukna Invercote Creato och den enkelsidigt bestrukna Invercote G kommer att finnas tillgängliga för digitalt tryck i standardformat i tre ytvikter vardera för snabb leverans.


”Våra marknadsundersökningar visar att en majoritet av de, som sysslar med digitalt tryck, håller Invercote som toppkvalitet så fort det handlar om högre ytvikter och därmed också tjockare substrat. Därför är det naturligtvis rimligt att vi har en anpassad service till denna snabbväxande marknad”, säger Rickard Österlindh, ansvarig för utvecklingen av Iggesunds försäljning till den digitala sektorn.

Invercote Creato kommer att lagerhållas i ytvikterna 220,260 och 300 g/m2 och Invercote G i 220, 260 och 330 g/m2. Den lägsta ytvikten för varje kvalitet kommer att finnas tillgänglig i formatet 450 x 320 mm, de två högre i 460 x 320 mm.

Iggesund har sedan tidigare framgångar med ett liknande affärsupplägg i USA, och nu bedömer man att motsvarande förutsättningar finns också i Europa.
”Det går framåt också här i svindlande hastighet. Vi ser hur kraven på efterbearbetningar av olika slag ökar, och då kommer kartongmaterialet verkligen till sin rätt”, säger Rickard Österlindh.

Både Invercote Creato och Invercote G är certifierade för användning i ett flertal digitala tryckpressar, men är också rekommenderade till flera av de pressar som inte har certifieringsprogram.
”Både vi och våra kunder vet att Invercote uppträder utmärkt och ger utsökt tryckresultat i så gott som samtliga pressar på marknaden. Kan vi dessutom öka servicegraden och ge snabbare leveranser är jag säker på att det tas väl emot”, understryker Rickard Österlind.
Invercotefamiljens produkter anpassade för digitalt tryck säljs av ledande grossister och direkt från Iggesund Paperboard.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK