...
Returlådor minskar utsläpp av koldioxid med 44 procent

Returlådor i plast minskar dagligvaruhandelns koldioxidutsläpp med upp till 44 procent jämfört med engångsemballage i wellpapp. Det visar en undersökning som Svenska Retursystem genomfört tillsammans med industriforskningsinstitutet SIK (Institutet för Livsmedel och Bioteknik AB).
”Vårt system av lådor förenklar och effektviserar hela varuflödet samtidigt som det ger enorma miljöbesparingar”, säger Svenska Retursystems försäljnings- och marknadschef Conny Swahn.


Undersökningen är utförd i form av en livscykelanalys (LCA) som visar på koldioxidutsläppen för Svenska Retursystems returlådor. Resultaten från LCA:n har sedan jämförts med uppgifter från Jordbruksverket gällande miljöpåverkan från wellpapp. Jämförelsen visar att koldioxidutsläppen minskar med så mycket som 44 procent vid användning av returlådor jämfört med engångsemballage.

Under fjolåret innebar detta att de dagligvaruhandlare och leverantörer, som använde sig av returlådorna, åstadkom en lägre miljöpåverkan med 13.500 ton koldioxid och under de år, som Svenska Retursystem varit verksamt, har den sammanlagda utsläppsminskningen av koldioxid uppgått till mer än 85.000 ton.

”Detta betyder att varje leverantör, som valt att leverera sina produkter i returlåda, samtidigt valt det bästa för miljön”, menar Conny Swahn.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK