...
2D-koder som lyfter förpackningen

Tvådimensionella streckkoder, som blir allt vanligare på etiketter och förpackningar, fångar lätt betraktarens ögon. Men kanske inte på ett positivt sätt – 2D-koderna upplevs snarare som störande element i designen.
Men nu har tyska företaget Leonhard Kurz utvecklat en metod att ”pimpa” koderna, så att de ser mer tilltalande ut och kan integreras i en förpacknings grafiska design.


Metoden innebär att 2D-koderna trycks på en silverfärgad transferfilm med en holografisk struktur, vilken sedan appliceras på önskad plats på en förpackning eller en etikett.

Leonard Kurzs teknik, som visas för första gången vid den pågående drupa-mässan i Düsseldorf, ger möjlighet att integrera 2D-koderna i en större ”metalliserad” och holografisk design och på så sätt få dem att smälta in i förpackingens utseende snarare än att bli ett störande inslag. Koderna kan exempelvis också kombineras med holografiska säkerhetstryck, avsedda att försvåra piratkopiering, etc.
Genom att ge 2D-koderna ett speciellt holografiskt utseende kan de till och med verka som igenkänningselement och på så sätt knytas till ett speciellt varumärke eller produkt.

Tyska Kurz Group är en global ledare inom varmprägling och beläggningsteknik. Företaget utvecklar och tillverkar dekorativa och funktionella skikt och beläggningar, som används på exempelvis förpackningsfilmer och –folier för en stor mängd olika tillämpningar.
Kurz Group har sammanlagt 3.500 anställda i nio tillverkningsenheter i Europa, Asien och USA. I gruppen ingår 19 dotterbolag och ett 70-tal agenturer runt om i världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK