...
Ökad kartongkapacitet hos Metsä Board

Ombyggnaden av Metsä Boards (tidigare M-real) kartongmaskin (bilden) i finska Äänekoski är nu klar och kapaciteten har höjts med 30.000 ton till 240.000 ton falskartong per år.
Produktionen av kartongkvaliteterna Carta Integra och Carta Solida, som används till såväl högkvalitativa förpackningar som till grafiska ändamål, startade i början av maj.


”Efterfrågan på miljömässigt hållbara förpackningar av färskfiber fortsätter att vara stark och vi har svarat genom att öka tillgängligheten av våra kartongprodukter”, säger Olli Mäki, Vice President Cartonboard Sales, Metsä Board.

De aktuella kartongerna har renhet och sensoriska egenskaper, som gör dem lämpliga för konfektyr, läkemedel, kosmetika och skönhetsprodukter. De har också lägre ytvikter, jämfört med kartongprodukter med motsvarande styrkeegenskaper, vilket betyder en lägre miljöpåverkan.

I syfte att öka arkningskapaciteten av falskartong pågår ytterligare ett projekt i Äänekoski, där nedläggningen av pappersbruket i Äänekoski öppnar möjligheter till att arka mer kartong. Projektet blir klart i höst.

Ombyggnaden av Äänekoskis kartongmaskin är en del i Metsä Boards affärsområde Paperboards investeringsprogram 2011–2012, vilket har syftet att förbättra tillgänglighet och service. I programmet har kartongmaskinerna i Simpele, klart i juni 2011, och Kyro, klart i december 2011, byggts om. Bestrykningen i linermaskinen i Kemi har byggts om och därmed förbättrats. Programmet omfattar också den pågående byggnationen av kraftvärmeverket i Kyro, vilket kommer att ersätta fossil naturgas med biobränsle. Investeringen är klar hösten 2012.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK