...
”Hur säkra är våra förpackningar” frågar Packbridge på frukostmöte

Det är visserligen långt dit, men vi vill redan nu informera om det frukostmöte, som förpackningsklustret Packbridge kommer att hålla den 23 augusti i år.
Det blir klustrets första frukostmöte efter semestrarna och det blir också det första frukostmötet som arrangeras i Göteborg.
Ämnet för mötet blir ”Hur säkra är våra förpackningar?” och ett antal välmeriterade experter kommer att finnas på plats.


Skyddar våra livsmedelsförpackningar innehållet på rätt sätt och kan vi vara säkra på att de inte överför ämnen in i livsmedlet som kan vara skadliga för oss? Genom åren har diskussioner om detta blossat upp. Det har till exempel handlat om mjukgörare i plaster, om hårdgörare som Bisfenol A eller om så kallade fotoinitiatorer i UV-färger. Samtidigt är nanotekniken på väg in med stormsteg även i förpackningsindustrin och de otroligt små partiklarna kan kanske bli ett problem.

För att reda ut och förhoppningsvis ge svar på frågorna kommer tre kunniga förpackningsexperter att delge mötesdeltagarna sina kunskaper och erfarenheter.
Från Innventiva kommer Ann Lorentzon, som ska berätta om de erfarenheter man har i frågor kring interaktion mellan förpackning och innehåll.
Från SIK, Institutet för Livsmedel och Bioteknik, kommer Klara Båth för att tala på temat” Rätt hållbarhet för kylda produkter”. Hon kommer bland annat att berätta om hur man kan använda dynamisk hållbarhetsmärkning (TTI, Tid- och Temperaturindikationer) på ett effektivt och tillförlitligt sätt.
Nils Lagerwall från Flextrus representerar den tillverkande industrin och kommer att berätta om hur man som materialproducent ser till att förpackningen säkerställer att livsmedlet är av bästa kvalitet och tryggt att konsumera.
Frukostmötet avslutas sedan med en paneldebatt.
 
Platsen för frukostmötet den 23 augusti blir Svenska Mässan i Göteborg och mötet pågår mellan kl. 07.15 och 09.00.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK