...
Crown bygger burkfabrik i Kambodja

Globala metallförpackningskoncernen Crown Holdings, Inc. ska bygga ännu en fabrik för tillverkning av dryckesburkar i aluminium i Sydostasien.
Den nya fabriken, som ska uppföras i hamnstaden Sihanoukville i Kambodja, kommer initialt att få en årlig produktionskapacitet på 725 miljoner burkar med volymen 33 centiliter.


Anläggningen, som beräknas vara produktionsklar under tredje kvartalet 2013, blir Crowns andra burkfabrik i Kambodja – sedan tidigare har man en fabrik med två burklinjer i huvudstaden Phnom Penh.

”Kambodja är en stadigt växande marknad, vilket i sin tur skapar ett ökat behov för konsumentprodukter som drycker förpackade i metallburkar. Den här senaste investeringen grundar sig på ett långtidskontrakt med ett stort lokalt bryggeri och är i enlighet med vår tillväxtstrategi”, säger Josef Salaerts, VD för divisionen Crown Asia-Pacific.

Crown har tillverkat dryckesburkar i Sydostasien i mer än 40 år och när den nya fabriken i Kambodja står färdig kommer man att ha nio tillverkningsenheter i regionen. Förutom två anläggningar i Kambodja har man en fabrik i vardera Malaysia, Singapore och Thailand samt fyra fabriker i Vietnam (tre i drift samt en under uppförande och produktionsklar i början av nästa år).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK