...
Glasklar PP för tunnväggiga behållare

Saudiarabiska petrokemikoncernen NATPET (National Petrochemical Industrial Co.) har utvecklat nya polypropen-kvaliteter, som är speciellt lämpliga för tunnväggiga och formsprutade förpackningar.
De nya PP-kvaliteterna är framtagna som svar på den ökande efterfrågan på plastförpackningar med mycket hög klarhet och genomskinlighet.


Teldene R25MLT och Teldene R40MLT är namnen på de två nya PP-kvaliteterna och som namnen anger ingår de i NATPETs polymerfamilj Teldene®. I båda de nya plasterna ingår den speciella klarningsagenten Millad® NX 8000 från kemikoncernen Milliken.

Teldene R25MLT och R40MLT har smälthastigheter på 2,5 respektiver 4,0 gram per minut/10 min. De har båda ungefär samma mekaniska egenskaper, men R40MLT är tack vare sin högre smälthastighet bättre lämpad till komplexa förpackningar och snabba formsprutningsmaskiner.

De nya PP-kvaliteterna från NATPET är i första hand avsedda för tunnväggiga formsprutade förpackningar till såväl livsmedel som andra produkter. Främsta avsättningsmarknader är Europa, Turkiet, Mellanöstern och Asien.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK