...
City Gross lyssnar på Livsmedelsverket - ändrar kritiserad förpackningsmärkning

Hösten 2009 införde livsmedelsbutikerna City Gross märkningen ”Äkta vara”, för att hjälpa konsumenterna att hitta produkter utan tillsatser.
Men Livsmedelsverket kritiserade användningen av ordet ”äkta” och nu ändrar City Gross ”Äkta vara”-märkningen och förenklar den till endast ”Ä”.
Märkningen kommer att införas på hyllkantsetiketter för 600 varor på City Gross, skriver företaget i ett pressmeddelande.


”Konsumentundersökningar visar att många skulle välja bort tillsatser i mat om de kunde. Därför satsade City Gross i oktober 2009 på att tillsammans med konsumentföreningen Äkta vara göra det enklare för konsumenten att handla mat utan tillsatser”, skriver City Gross i sitt meddelande.
Varor som godkänts av konsumentföreningen Äkta vara lyftes fram i butik genom märkningen ”Äkta vara” i syfte att konsumenten skulle slippa läsa innehållsförteckningen för att kunna handla mat utan tillsatser. Märkningen uppskattades av många konsumenter, men användningen av ordet ”äkta” gillades inte av Livsmedelsverket och nu har därför City Gross och konsumentföreningen Äkta vara utvecklat och förenklat märkningen till ”Ä”.

Förutom att märkningen finns på produktförpackningar kommer den även av införas på hyllkantsetiketter för 600 varor på City Gross.
”Därmed blir det ännu enklare för konsumenter att hitta varor med få eller inga tillsatser, samtidigt som den av Livsmedelsverket kritiserade användningen av order ”äkta” upphör”, skriver City Gross i pressmeddelandet.

Antalet varor som godkänts av konsumentföreningen Äkta vara ökar successivt. Noterbart är att märkningen ”Ä” endast görs på tillsatsfria sammansatta produkter. Råvaror som fisk, kött, frukt och grönsaker är ej sammansatta och märks därmed inte heller med ”Ä”.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK