...
Black is black...or red!

Jeff Nishinaka har skapat en röd black box.

Jeff Nishinaka bor till vardags i Kalifornien, men nyligen befann han sig i Milano som huvudperson för presentationen av Black Box nummer sex. Black Box är ett designprojekt styrt av Iggesund där kända konstnärer får i uppgift att tänka ”inside” the box och tillverka en spännande, exklusiv förpackning baserad på Invercote. Jeff Nishinaka överraskade med en röd Black Box.

Jeff Nishinaka är papperdesigner och arbetar därmed enbart med fiberbaserade material. Han är tredje generation japan, bosatt i Los Angeles och har varit verksam sedan i början av 1980-talet.

Han blev mycket intresserad av Black Box projektet så snart han fick en förfrågan om att delta som en av konstnärerna. Så här långt har nu sex boxar producerats. Efter en del tankearbete beslöt han sig för att kombinera grekisk mytologi och japansk tradition för att skapa sin version av Pandoras ask.

Jeff Nishinakas box presenterades på en vernissage på Magna Pars, en tidigare parfymfabrik i Milanos modekvarter. Runt 300 personers var på plats för att mingla, se boxen och samtidigt se de tidigare boxarna och diskutera med deras skapare.

Läs mer om den röda boxen i nord emballage nummer 4 2012.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-05-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK