...
Konkurrensmyndigheterna godkänner Billeruds köp av UPM-verksamheter

Billeruds förvärv av finska UPM:s förpackningsverksamhet, som vi tidigare skrivit om (läs här) är nu godkänt av berörda konkurrensmyndigheter. Det skriver Billerud i ett pressmeddelande.
Köpet görs av Billerud AB:s helägda finska dotterbolag Billerud Finland Oy och avser UPM:s förpackningspappersverksamhet i Jakobstad och Tervasaari.


”Förvärvet stärker vårt erbjudande inom förpackningspapper och ger oss en stark plattform för att fortsätta utveckla smartare förpackningslösningar. Dessutom minskar förvärvet vår massaexponering kraftigt då vi kommer att köpa en årlig massavolym som motsvarar cirka 85 procent av Billeruds nuvarande massaförsäljningsvolym. Vi reducerar även vår valutaexponering”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef i Billerud.

Affären innebär att Billerud för 130 miljoner euro tar över en pappersmaskin i Jakobstad och en pappersmaskin i Tervasaari. I maskinerna tillverkas olika förpackningspapper som säck- och kraftpapper med breda användningsområden inom livsmedel, detaljhandel, byggindustri och övrig industri. Omsättningen på de inköpta maskinerna uppgick i fjol till cirka 220 miljoner euro (cirka 2 miljoner kronor).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK