...
Rockhammars Bruk säljs till återvinningsföretag

I går meddelade vi att Rottneros upphör med tillverkning av slipmassa vid Rottneros Bruk och fokuserar på produktion av CTMP-massa (läs här) och nu meddelar Rottneros dessutom att man sålt Rockhammars Bruk AB med tillhörande fastighet i Örebro län.
Köpare är NA Sverige AB, Frövi, som enligt ett pressmeddelande från Rottneros avser att bedriva återvinningsverksamhet på platsen.


Själva massabruket i Rockhammar avyttrade Rottneros redan 2009 till Korsnäs genom en så kallad inkråmsaffär. Därefter har ingen verksamhet bedrivits i Rockhammars Bruk AB utöver utarrendering av virkeslagringsytor, samt tillsyn av mark och byggnader.

En angränsande skogsfastighet, som inte ingår överlåtelsen, består även av ytor som är utmärkta för virkeslagring eller liknande. Avsikten är att avyttra även denna fastighet, skriver Rottneros i meddelandet.

När det gäller nedläggningen av slipmassatillverkningen skriver Skogsaktuellt på sin hemsida att beslutet kommer att innebära att halva personalstyrkan eller 50 anställda vid Rottneros Bruk kommer att varslas om uppsägning.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK