...
Skalax det nya namnet på Xylophanes barriärmaterial

Skalax är det nya namnet på den produktfamilj av förnyelsebara och bionedbrytbara barriärmaterial, som utvecklats av det svenska företaget Xylophane AB.
Skalax-materialen är baserade på naturlig råvara och kan ersätta konventionella barriärmaterial som metall- eller plastskikt i bland annat livsmedelsförpackningar, som kräver syre-, fett-, arom- eller migrationsbarriärer.


Exempel på passande användningsområden för Xylophanes Skalax-barriärer är förpackningar för syrekänsliga mejeriprodukter, feta snacks eller djurmat liksom aromatiska produkter som kryddor och kaffe. Produktutvecklingen sker i nära samarbete med kunder inom förpackningsindustrin.

Genom att använda en Skalax-produkt som barriärmaterial i pappersbaserade påsar och säckar, där det behövs effektiva skydd mot fett och syre, behöver man inte använda en innerpåse av plast. Detta kan vara särskilt användbart för produkter som innehåller aggressiva fetter eller aromatiska substanser t ex djurmat och kryddor, framhåller Xylophane i sin produktinformation.

Skalax kan också ge nya användningsområden och nya funktioner till exempelvis kartong, genom att man förser materialet med en Skalax-barriär redan i produktionsprocessen.

I samband med lanseringen av det nya produktnamnet Skalax har Xylophane AB också anställt en ny försäljningsansvarig. Han heter Bengt Larsson och han började sitt arbete den 14 maj.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK