...
Tetra Laval-företaget Cermex köper fransk specialist på robotpallettering

Frankrikebaserade företaget Cermex, som är ett dotterbolag inom Tetra Laval-gruppen och en ledande tillverkare av maskiner och system inom sekundär- och transportförpackningar, har köpt företaget Newtec Case Palletizing från Newtec Group.
Förvärvet stärker Cermex position på området och innebär en utökning av företagets produktportfölj på palletteringsområdet.


Newtec Case Palletizing är beläget i Saint-Laurent-sur-Sèvre i Frankrike och är specialiserat på lager-på-lager-pallettering och robotstyrd pallhantering. Företaget, som startades 1947, sysselsätter 140 personer och senaste omsättningen var 22 miljoner euro. Tillverkningen riktar sig främst till produktområden som flytande mejerivaror, drycker, kemikalier och kosmetika.

Köpet av Newtec Case Palletizing ingår i Cermex tillväxtstrategi och innebär en förstärkning inom företagets tre verksamhetsområden lådpackning, krympfilmning och pallettering, skriver Cermex i ett pressmeddelande. Köpet ger också möjligheter till synergier, både internationellt och inom nya marknadssegment.

Efter förvärvet kommer Cermex att ha tre tillverkning senheter i Frankrike med olika produktionsinriktning: ett center för lådpackning i Corcelles-lès-Cîteaux, krympfilmningsenhet i Lisieux och palletteringsverksamheten i Saint-Laurent-sur-Sèvre. Bolagets årliga omsättning kommer att uppgå till cirka 120 miljoner euro och antalet anställda blir strax under 800 personer.

Inga ekonomiska villkor för förvärvet har offentliggjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK