...
Förpackningskonceptet MicVac används till kylda färdigrätter från värmländska Grön Ko
MicVacs tillagnings- och förpackningskoncept med kyld färdigmat, som ”visslar” i mikrovågsugnen, när den är klare, används nu av värmländska Grön Ko.

Det svenska tillagnings- och förpackningskonceptet MicVac kommer att användas vid den fabrik för färdigmat, som värmländska matföretaget Grön Ko invigde i Karlstad i förra veckan. Det skriver MicVac AB i ett pressmeddelande.
Grön Ko är specialiserade på produktion av högkvalitativt kött från långsamt växande gräsätare av raserna Hereford och Aberdeen Angus och i den nya fabriken ska man producera ett halvdussin färdigrätter med nötkött som bas.


MicVac AB har levererat en helhetslösning från fyllning till kylning och assisterat Grön Ko med produktionslinjen i den nya fabriken, där Grön Ko har möjlighet att vidareförädla fler köttdetaljer och skapa intressanta högkvalitativa slutprodukter för konsumenterna.
”Vår ambition är att kunna ta tillvara på så mycket som möjligt av råvaran vid köttproduktion och göra det tillgängligt för den konsument som vill ha kvalité”, berättar Knut Lillienau, ägare och VD, Grön Ko.

Den unika patenterade MicVac-teknologin är en kontinuerlig tillagningsmetod, som ger högkvalitativa produkter med bibehållen smak, näringsvärde och textur. I MicVac-förpackningen finns också en integrerad ventil, som kontrollerar att produkten får en jämn uppvärmning i mikrovågsugnen och som "visslar", när uppvärmningen är färdig!

De produkter som kommer att tillagas och förpackas enligt MicVac-konceptet är bland annat långkoksgrytor med klassiska svenska recept som kalops och dillkött, men även recept med internationell prägel, t.ex. Boeuf Bourguignon.
”Vi vill hjälpa konsumenten att hitta tillbaka till den naturligt goda maten. Man ska på nytt få njuta av de äkta smaker, som bara finns i riktigt vällagade rätter utan hemliga ingredienser”, säger Christina Jonsson, formgivare och matentreprenör, Grön Ko.

Grön Ko har sedan 2010 sålt sina produkter i ett eget kafé i Värmlands Bro, men i och med att den nya fabriken etablerats kommer produkterna nu också att finnas tillgängliga för konsumenterna ute i handeln. I ett första skede kommer de att finnas på Coop City i Karlstad och sedan kommer de successivt att bli tillgängliga i de stora mataffärerna i regionen.

“Vi är mycket stolta att ha Grön Ko som ny kund och att de använder vår innovativa teknologi för produktion av
högkvalitativ kyld färdigmat. Fördelarna, som vår metod ger, stämmer väl med filosofin om naturlig hälsosam mat med smakupplevelse, som Grön Ko har”, säger Håkan Pettersson, VD, MicVac.

Grön Ko är en del av Nordic Innovation Food Arena, en klusterorganisation som bildades i januari
2012 i syfte att främja utveckling och tillväxt av livsmedelsnäringen i Värmland.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK