...
En ny era inleddes i Seoul:
Internationella ISO-standarder om förpackning och miljö är nu klara

I Sydkoreas huvudstad Seoul inleddes den 24 maj klockan 14.20, lokal tid, vad som betecknas som en ny era inom global tillverkning och distribution…
Vid det klockslaget enades nämligen den internationella standardiseringskommittén ”ISO Committee TC122/SC4 Packaging and Environment” (bilden) om texten i de internationella ISO-standarder om förpackningar och miljö, som varit under utarbetning sedan 2009.


Beslutet i Seoul togs av en enhällig kommitté och under stor entusiasm, enligt ett pressmeddelande
 
Arbetet med att utforma ISO-standarder om förpackning och miljö startade 2009 med ett första kommittémöte i Stockholm. Efter det har man haft möten i Atlanta, Beijing och Tokyo, innan man i samband med mötet i Sydkorea blev färdig med de omfattande texterna.

ISO-standarderna om förpackning och miljö innefattar områden som optimering av förpackningssystem, återanvändning, materialåtervinning, energiåtervinning och kompostering samt hur dessa aspekter är relaterade till varandra både före och efter användandet av en förpackning.

Genom att tillämpa standarderna kommer de miljömässiga aspekterna inom hela leverans- och återvinningskedjan att beaktas redan vid utformandet och designen av förpackningar. Varje ansvarig återförsäljare, tillverkare och förpackningsleverantör kan använda standarderna i sina ledningssystem och därmed ta ansvar för sin egen specifika roll när det gäller hållbar utveckling av förpackningar, produkter, handel och återvinning.

De omfattande texterna till de globala ISO- standarderna om förpackningar och miljö kommer nu att översättas till olika språk och vara färdiga för offentlig publicering i oktober i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK