...
Metsä Board utnämnd till ”hållbar” Unilever-partner

Metsä Board (f.d. M-real) har fått utmärkelsen ”Partner to Win in Sustainability”, av Unilever, en av världens ledande tillverkare av konsumentprodukter.
Motivet för utmärkelsen, som togs emot av Pasi Piiparinen, VD Paperboard (t.v. på bilden) och försäljningschef Mika Manninen, är Metsä Boards utveckling av lågviktig och miljömässigt hållbar falskartong, vilket bidrar till att Unilevers förpackningar nu har mindre miljöpåverkan.


”Vi är mycket glada över denna utmärkelse och ser den som en uppskattning av vårt arbete för att utveckla lågviktiga kartongprodukter. Det är dessutom en bekräftelse av hela Metsä Groups hållbarhetsarbete. Användandet av lättare kartong reducerar en förpacknings koldioxidavtryck avsevärt. Genom att överföra detta till ett brett spektrum av konsumentförpackningar blir den globala potentialen för minskad miljöpåverkan oerhört stor”, säger Pasi Piiparinen.

Överlämnandet skedde vid Unilevers andra Partner to Win Supplier Summit i början av maj.

Unilever lanserade ifjol sitt program Partner to Win med syfte att arbeta nära sina viktigaste leverantörer för att driva på innovationer och öka hållbarheten i hela värdekedjan.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK