...
Hållare för PET-flaskor gör det enklare att hälla

Gnosjö-företaget Holmgrens Plast AB har utvecklat en innovativ hållare för större 1,5 – 2 liters PET-flaskor.
Hållaren ”Star Grip”, som kan återanvändas ett flertal gånger, monteras på toppen av flaskan (bilden) och fungerar då som en enkel och säker serveringshjälp för både barn och vuxna. Den är även ett bra hjälpmedel för funktionshindrade och äldre.


”Hanteringen av de allt vanligare – och allt tunnare – PET-flaskorna för de större volymerna blir oändligt mycket enklare med Star Grip”, skriver Holmgrens Plast i ett pressmeddelande.

Star Grip skruvas på PET-flaskan med hjälp av en invändig gängning, som passar i flaskhalsens gängning, vilket gör att hållaren sitter stadigt på plats och bildar ett både dekorativt och funktionellt lyft- och hällhandtag. Star Grip har också en utvändig gängning på toppen, så att man kan återförsluta flaskan med dess egen skruvkork utan att hållaren behöver tas bort.

Star Grip är utvecklad av Holmgrens Plast AB tillsammans med en lokal innovatör från Gnosjöbygden. Den finns i flera designskyddade och patentsökta utföranden och håller just nu på att introduceras på den svenska konsumentmarknaden.

”Produkten är en god nyhet även för bryggerier och tillverkare av PET-flaskor, som nu utan olägenhet för kunden kan reducera godstjockleken i flaskan ännu mer och på detta sätt skapa stora miljövinster”, skriver Holmgrens Plast.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK