...
“Peter den Store” invigde ny Walki-fabrik

Finska Walki Group, som tillverkar tekniska laminat och förpackningsmaterial, har invigt sin nya fabrik i Ryssland, belägen i Svetogorsk, nära finska gränsen, cirka en halv mil söder om Imatra. I anläggningen ska man bland annat tillverka risomslag till kopierings- och skrivpapper.
Invigningen av den nya fabriken förrättades av en symbolisk ”Peter den Store” assisterad av Walki Groups koncernchef Leif Frilund (t.h. på bilden) och International Paper Russias VD Luis Claudio Pereira.


Walkis ryska fabrik betecknar inledningen på en strategisk tillväxtplan för den ryska marknaden, där nästa steg blir öppnandet av ett eget försäljningskontor i Moskva. Det skriver Walki Group i ett pressmeddelande.

Etableringen av en tillverkande fabrik i Ryssland är en logisk följd av Walkis nära samarbete med sina kunder. Enheten i Svetogorsk är uppförd i nära anslutning till International Papers massa- och pappersbruk ZAO och befäster därmed ett långt och framgångsrikt samarbete mellan de båda företagen. I flera år har Walki levererat risomslag till Svetcopy och Ballet (undre bilden), som är välkända varumärken för kontorspapper på den ryska marknaden.

”Vi har stor erfarenhet av den ryska marknaden, när det gäller till exempel produkter för pappersindustrin, flexibla laminat och förpackningsmaterial för stålprodukter. Vår nya anläggning i Svetogorsk ger oss möjlighet att ge snabbare och mer flexibel service till våra befintliga kunder”, säger Timo Finnström, chef för affärsområdet Paper Packaging and Sourcing hos Walki Group.

Staden Svetogorsk betecknas av Walki som ett utmärkt brohuvud och en utgångspunkt för en fortsatt expansion på den väldiga ryska marknaden och det är exempelvis inte långt till S:t Petersburg med en befolkning på cirka fem miljoner människor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK