...
Tidigarelagd sorti för Carrefours svenske VD

Vi har tidigare meddelat att franska detaljhandelsjätten Carrefours svenske VD och styrelseordförande Lars Olofsson (bilden) efter hård kritik beslutat att lämna sin post (läs här).
Meningen var att Lars Olofsson skulle lämna sin post i samband med Carrefours bolagsstämma den 18 juni, men enligt nyhetsbyrån Direkt, valde Lars Olofsson att lämna sin tjänst redan för en vecka sedan, i samband med ett vanligt styrelsemöte.


Något skäl till den tidigarelagda sortin för den svenske VD:n och styrelseordföranden har inte framkommit, men man kan förmoda att Lars Olofsson känt en stor press efter den kritik som riktats mot honom, både för hans sätt att leda koncernen och för att de ekonomiska problemen inte kunnat lösas.

En bidragande orsak till Lars Olofssons beslut att lämna Carrefour-skutan en månad innan aviserat, kan också vara att hans efterträdare på VD-posten, Georges Plassat, redan i början av april anslöt sig till Carrefours ledningsgrupp och därmed också snabbt kunde ta över efter den avgående VD:n. Enligt Direkt har Georges Plassat nu tagit över såväl VD- som ordförandeskapet och Carrefours ägare hoppas nu att han ska klara den svåra uppgiften att lotsa världens näst största detaljhandelskedja ur dess ekonomisk kris.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK