...
Ledande svensk färdigmatstillverkare använder termoformade Scanfill-tråg
I folieextrudern tillverkas Scanfill-folie som kan termoformas till bland annat livsmedelstråg.

Företaget Scanfill, som är ett helägt dotterbolag till Ystadbaserade Polykemi, har nu fått ett genombrott på den svenska marknaden. Det avslöjar Jan Broberg, som är försäljningsansvarig på Scanfill.
”Under våren har ett flertal olika livsmedelsprodukter lanserats på den svenska marknaden i förpackningar av vårt nya material Scanfill. Det är oerhört glädjande att stora livsmedelsföretag så snabbt har tagit till sig fördelarna med vårt material”, säger Jan Boberg.


Produkten Scanfill är en kritafylld plast, som kan termoformas. Som packnyheter tidigare berättat har Scanfill investerat i en ny folieextruder (läs här) och med den har man nu vid sin fabrik i Ystad sedan ett år kunnat tillverka extruderad Scanfill-folie för termoformning. Folien kan skräddarsys med olika skikt samt infärgning till kunderna, vilka finns inom en rad användningsområden, bland annat livsmedel.

”En av de nu aktuella applikationerna rör sig om mattråg för bland annat djupfryst färdigmat till en av Sveriges ledande färdigmattillverkare, där termoformningen av trågen sker hos företaget Treform i Helsingborg”, berättar Jan Boberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-05-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK