...
Mondi skapar rekordteckning:
En 12 km lång drake på kraftpapper!

Så här ser förlagan ut till den 12 kilometer långa teckning av en drake, som förpackningskoncernen Mondi hoppas kunna åstadkomma under fotbolls-EM i Polen!

Så här ser förlagan ut till den 12 kilometer långa teckning av en drake, som förpackningskoncernen Mondi hoppas kunna åstadkomma under fotbolls-EM i Polen!

">

I samband med EM i fotboll i Polen och Ukraina i juni kommer österrikiska förpackningskoncernen Mondi att försöka sätta ett minst sagt annorlunda världsrekord!
Med hjälp av kraftpapper från Mondis fabrik i polska Ŝwiecie tänker man nämligen – med benägen hjälp av såväl barn som vuxna – åstadkomma en 12 kilometer lång teckning, som kommer att bli världens längsta i sitt slag!


Världsrekordförsöket kommer att äga rum i Ŝwiecie, i parken framför stadens Kultur-, Sport- och Nöjescenter, och det gigantiska konstverket är tänkt att föreställa en lång och färgglad drake
Förlagan till teckningen har gjorts av konstnären Marek Tomasik, som bor i Ŝwiecie, och han kommer också att övervaka eventet och vägleda de barn, ungdomar och vuxna, som man hoppas ska bidra med sina teckningstalanger för att åstadkomma den mer än milslånga draken…

Bakom det spektakulära rekordförsöket står Mondis affärsområde Mondi Containerboard, som är en ledande europeisk leverantör av såväl jungfrulig som återvunnen wellpappråvara. Det material, som kommer att användas för den väldiga drakteckningen, är kraftpapperet EcoVantage Kraft X med en ytvikt av 70 gram per kvadratmeter.

Förutom försöket att åstadkomma världens längsta teckning och få den noterad Guinness Rekordbok kommer Mondi även att stå som värd för en del andra tillställningar och events i de polska städerna Chelmno och Ŝwiecie i samband med fotbolls-EM.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK