...
UPM Raflatac köper Gascogne Laminates

Finska UPM Raflatac har träffat en överenskommelse om att förvärva det schweiziska företaget Gascogne Laminates Switzerland SA. Säljare är franska skogskoncernen Gascogne Group.
Gascogne Laminates Switzerland, som liksom UPM Raflatac tillverkar självhäftande etikettmaterial, omsatte i fjol 44 miljoner euro (cirka 400 miljoner kronor). Företaget, som har ca 110 anställda, är beläget i staden Martigny i sydvästra Schweiz.


”I Europa har UPM Raflatac under de senaste åren fokuserat på tillväxt inom laminerade produkter och Gascogne Laminat har ett starkt varumärke inom just detta produktområde och vi är stolta över att med detta förvärv kunna lägga dessa resurser till vår produktplattform”, säger Tapio Kolunsarka, UPM Raflatacs chef för Europa, Mellanöstern och Afrika.

”Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med UPM Raflatac, som är en av de ledande och mest respekterade aktörerna på etikettmaterialmarknaden. Vi tror starkt på att detta kommer att resultera i stora fördelar för alla parter”, säger Gascogne Groups VD Frédéric Doulcet.

Affärens genomförande är avhängigt godkännande från berörda konkurrensmyndigheter. Parterna har beslutat att inte offentliggöra de ekonomiska villkoren för förvärvet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK