...
Uppblåsbar påse ersätter plastkuddar och foamkulor i transportförpackningar

Tyska förpackningsspecialisten Ratioform har utvecklat ett system, som effektivt skyddar känsliga produkter i små till medelstora transportförpackningar. Det rapporterar packnews.no
Vanligen används små luftfyllda ”plastkuddar” eller stötdämpande kulor av foamplast, etc. som stötdämpande material, när produkter med olika form och storlekar packas i samma transportlåda, men Ratioforms lösning bygger i stället på en specialutvecklad och flexibel plastpåse, som blåses upp och formar sig efter det tomrum, som finns i förpackningen.


Konceptet, som kallas ”Rapid Fill” består förutom de flexibla plastpåsarna, som kan fås i storlekar upp till 910 x 1070 millimeter, av en kompressor med munstycke, som används för att fylla påsarna.

Principen för systemet är mycket enkel: en transportlåda packas med behövliga produkter och innan lockets klaffar viks ner helt och lådan förslutets, placeras en ”Rapid Fill”-påse i lämplig storlek ovanpå produkterna. Kompressorslangens munstycke ansluts till den ventilförsedda påsen och samtidigt som luft pumpas in, hålls påsen nedtryck med hjälp av lådans lock, varvid påsen utvigdar sig inne i lådan och fyller upp tomrummen och på så sätt skapar en effektiv och ”skräddarsydd” stötdämpning inne i lådan. När påsen fyllt upp hela tomrummet, dras munstycket ur varvid ventilen i påsen hindrar luften från att tränga ut. Därefter viks den sista lockklaffen ner och locket tejpförseglas.

Kompressorn, som ingår i konceptet, drivs med vanlig hushållsel (220-230 volt) och väger endast tre kilo. Materialet i de flexibla påsarna är återvinningsbar LDPE-folie med tjockleken 50 µ.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK