...
Polykemi säger upp 20 anställda i Ystad

Som vi tidigare meddelat har Ystadföretaget Polykemi, som tillverkar plastcompunds, varslat ett flertal medarbetare om uppsägning på grund av minskad ordervolym (läs här).
Nu meddelar Polykemi att man efter förhandlingar med berörda fackklubbar arbetat fram en ny organisation, men att man ändå tvingas säga upp 20 medarbetare.


Polykemi skriver i ett pressmeddelande att den nya organisationen är anpassad till den rådande verkligheten och att uppsägningarna stannar vid 20 medarbetare istället för planerade 24.

”Vi har nu tvingats säga upp 20 av våra anställda. Det är mycket beklagligt och jag känner djupt med berörda medarbetare. Samtidigt har vi också ett stort ansvar för de drygt 90 procent, som är kvar i företaget. Vår uppgift är att skapa en så trygg och säker arbetsplasts som möjligt för våra medarbetare. Det gör vi bland annat genom att anpassa vårt företag till rådande situation”, säger Polykemis VD och delägare Ola Hugoson.

Förhandlingarna med fackklubbarna avslutades den 4 juni, då också samtliga berörda medarbetare informerades om beslut om uppsägning. Av de 20 uppsagda medarbetarna är 19 kollektivanställda och 1 tjänsteman.

Bakgrunden till uppsägningarna är alltså minskade ordervolymer och det problemet kvarstår ännu.
”Vi har ännu har inte kunnat ersätta den 20-procentiga ordernedgång, som vi drabbats av. Vi arbetar intensivt för att finna alternativa lösningar, men vi är inte där ännu”, säger Ola Hugoson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Personal Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK