...
Logitrans manuella saxlyftvagn lanseras nu i förbättrad version

Den manuella saxlyftvagnen från Logitrans (bilden), har fått ett "lyft" och är nu klar att ge användaren en ännu bättre arbetssituation. Det skriver företaget i en pressrelease.
Logitrans saxlyftvagn kan transportera och lyfta laster på 1.500 kg helt upp till 470 mm. Från 470 mm till maxhöjden på 800 mm är kapaciteten 1.000 kg.


”Den nya saxlyftvagnen har längre livslängd, är lättare att justera och kräver mindre underhåll", säger Erling Pedersen, VD för Logitrans A/S.

Den nya modellen, som har beteckningen HL 1006, har svetsat pumphus av stål, som gör pumpen lätt och stark och ett förbättrat ventilsystem, som gör efterjusteringar lättare att utföra. Dessutom har utlösarhandtaget fått en mer användarvänlig design. Liksom alla Logitrans lyftvagnar har den nya saxlyftvagnen fotskydd så att användarens fötter skyddas vid styrhjulen. Speciella boogiehjul på saxbenen säkrar också att saxlyftvagnen inte kan tippa framåt vid felplacerad last. Stödrullarna vid styrhjulen bromsar och stabiliserar lyftvagnen vid lyfthöjd över 400 mm.

Även användarens ergonomiskt arbetsförhållande har tillgodosetts med den nya saxlyftvagnen, vars handtag är konstruerat med ergonomiskt riktiga greppvinklar och en tjocklek, som ger användaren ett avslappnat grepp. När godset lyfts upp till rätt arbetshöjd, får användaren en ergonomiskt riktig arbetsställning, vilket minimerar belastningen av armar och rygg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK