...
Efter styrelsens beslut:
Nu blir de skånska mjölkkorna franska

Sedan EU-kommissionen godkänt franska mejerijätten Lactalis uppmärksammade köp av sydsvenska Skånemejerier (läs här) har affären nu kommit in i sitt slutskede. Vid ett styrelsemötet den 7 juni beslutade nämligen Skånemejeriers styrelse att genomföra försäljningen av Skånemejerier AB till Groupe Lactalis enligt gjord överenskommelse i Paris den 1 juni 2012.
Det formella slutdatumet för affären är nu satt till den 21 juni.


I en pressrelease skriver Skånemejerier att deras mjölkbönder genom avtalet kan få ett marknadsmässigt bra pris för sin mjölk i tio år framöver.
”Detta innebär en välbehövlig förstärkning av ekonomin för den enskilde mjölkbonden, som kan investera och bygga för framtiden. Det kommer att trygga den framtida mjölkproduktionen i Skåne och södra Sverige.
Skånemejeriers starka varumärken ges också möjlighet att leva vidare och utvecklas med en stark ägare. Sysselsättningen tryggas i en viktig del inom den skånska livsmedelsindustrin”, skriver Skånemejerier i pressmeddelandet.

Enligt Lantbruket Affärstiden (ATL) innebär avtalet att de skånska mjölkbönderna i praktiken kommer att få en prishöjning på mjölken med cirka 3–4 öre per liter.
ATL skriver också att Lactalis ska betala 201 miljoner kronor för aktierna i Skånemejerier och av köpeskillingen ska 66 miljoner kronor – fördelade i förhållande till levererad mjölkmängd – inom några veckor betalas ut direkt till bolagets 526 medlemsbönder,.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK