...
Materialhanteraren Nimo-KG instiftar priset ”Årets Lyft”

Materialhanteringsföretaget Nimo-KG, från skånska Kågeröd, lanserar branschpriset ”Årets Lyft”.
Priset, som ska inspirera till smarta förbättringar inom säkerhet, ergonomi eller hygien inom svensk livsmedelsproduktion, kommer att delas ut för första gången i samband med årets upplaga av Chark-SM, som äger rum 1 november.
”Med Årets Lyft vill vi skapa ett återkommande ’best-practice’-inslag för branschen och vi ser fram emot att ta del av alla spännande nomineringar”, säger Johan Bergman (bilden), VD på Nimo-KG.


Idén till branschpriset Årets Lyft föddes under 2010 års upplaga av Chark-SM. Nimo-KG, som var en av huvudsponsorerna, reflekterade över att priserna enbart fokuserar på slutprodukter. Utmärkelserna omfattade till exempel årets bästa falukorv, köttbulle, julskinka och så vidare – men ingen uppmärksammades för resan dit…

”Maten är självklart i fokus på Chark-SM, men något fattades. Varför inte samtidigt slå ett slag för själva produktionen och visa upp den svenska processindustrin från sin bästa sida? Därför börjar vi nu jakten på fina exempel, vilket kan vara allt ifrån en årligt återkommande säkerhetsutbildning för medarbetarna till ryggbesparande teknik, som ersatt tunga lyft eller en uppdaterad hygienpolicy. Inte nödvändigtvis nya uppfinningar utan snarare förfinande åtgärder. Något som lyft produktionen helt enkelt”, säger Johan Bergman.

Årets Lyft kommer att tilldelas en person, ett företag eller en förening, som gjort en god insats inom säkerhet, ergonomi eller produktionshygien. Vinnande person eller organisation belönas med en pokal och 5.000 kronor, medan den som nominerat vinnaren kan se fram emot en spa-övernattning för två.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK