...
Nedbrytbar rostskyddande ”grön” film
Den industriella rostskydsfilmen Eco-Corr bryts ner snabbt och totalt vid kontakt med jord eller kompost. Bildserien ovan visar nedbrytningsförloppet under sex veckor.

Eco-Corr® är namnet på en biobaserad och biologiskt nedbrytbar ”grön” film, som utvecklats av företaget Cortec Corporation och som i Sverige och Danmark marknadsförs av Tribotec AB i Mölnlycke.
Filmen, som är avsedd för rostskyddande industriell förpackning, bryts ner snabbt och totalt, vid kontakt med jord eller kompost. Den är fri från nitrit och amin och kontaminerar inte jorden.


EcoCorr är baserad på Cortecs patenterade VpCI® teknik och den sägs vara första 100 procent biologiskt nedbrytbara VCI-filmen i världen.
Enligt ett pressmeddelande från Tribotec ger Eco-Corr kontakt-, barriär- och ångfasrostskydd i upp till två år. Filmen, som är värme- och vattenstabil och inte löses upp eller går sönder, när den används, betecknas som en förbättrad ersättare för icke nedbrytbara och nitritbaserade VCI-filmer.

Tribotec skriver att metallkomponenter, som är packade I Eco-Corr, skyddas kontinuerligt mot salt, hög luftfuktighet, vatten, kondens, aggressiv industriell atmosfär och liknande korrosiva miljöer. Det i filmen ingående rostskyddet tränger in och belägger alla ytor, såväl öppna som svåråtkomliga områden, och skyddar ytorna mot mikrokorrosion. Rostskyddet verkar under lagring såväl som under transporter.

--------------------------------------------
VCI står för ”Volatile Corrosion Inhibitor”, som är så kallade ångfasinhibitorer, som har impregnerats på ett förpackningsmaterial, vanligen papper eller plast. VCI-förpackningar har blivit allt vanligare för att temporärt skydda metall mot korrosionsangrepp under transport och lagring.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Industri Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK