...
“Unique” nytt paraplynamn för UPM-papper
Exempel på produkter som är lämpliga för UPM:s förpackningspapper, vilka nu samlas under paraplynamnet ”Unique”.

Finska UPM meddelar att man efter försäljningen av sina förpackningspappersverksamheter i Jakobstad och Tervasaari till svenska Billerud (läs här) även i fortsättningen kommer att tillverka ensidigt bestruket förpackningspapper vid sitt bruk Jämsänkoski och att även andra sedan tidigare existerande kvaliteter av papper för slutanvändning kommer att finnas tillgängliga.
Samtidigt meddelar UPM att man byter namn på flera av sina förpackningspapper, vilka i fortsättningen kommer att marknadsföras under samlingsnamnet ”Unique”.


”Efter försäljningen av våra förpackningsverksamheter vid bruken i Jakobstad och Tervasaari behövde vi döpa om vårt återstående utbud inom förpackningspapper och från och med nu kommer vi att använda ’UPM Unique’ som ett paraplynamn för alla våra kvaliteter av ensidigt bestrukna papper”, säger Jaako Nikkilä vid UPM Converting Sales.

Beslutet innebär bland annat att det tidigare UPM SwanCoat ändrar namn till UPM Unique Coat och att de nyligen lanserade (läs här) barriärpapperskvaliteterna UPM SwanBarrier och UPM SwanBarrier Light i fortsättningen heter UPM Unique Barrier respektive UPM Unique Barrier Light.

Unique Barrier är ett ekologiskt fettresistent papper vars barriäregenskaper uppnåtts utan användning av fluorkemikalier eller beläggning med polyeten. Detta gör pappret, som är avsett för inslagning av torra och feta livsmedel, helt återvinnings- och bionedbrytbart.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-06-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK