...
Nu blir inte miljöfrågan en huvudvärk
Alvedon går från aluminium till PP

Som ett första steg mot en hållbar utveckling väljer GSK Consumer Healthcare att ta bort aluminumfolien i blistret för värktabletten Alvedon 500 mg, 20 stycken. Därmed är GSK idag den enda värktablettsproducenten i Sverige med en etthundra procent återvinningsbar förpackning av polypropen.

Genom att slopa aluminiumet förhindrar GSK att 4060 kilo aluminium per år läggs till Sveriges hushållsopor. Arean av detta motsvarar cirka 10,5 stycken fotbollsplaner/år ca 74 400 m². Den nya förpackningen gör det betydligt enklare för konsumenten att källsortera och vara miljömedveten även då man väljer värktablett.
”Vår förhoppning är att detta initiativ ger oss fördelar gentemot våra konkurrenter och att det påverkar fler länder och fler företag inom läkemedelsbranschen att tänka mer miljömedvetet”, säger Johanna Blom, produktchef Alvedon, på GSK Consumer Healthcare Sverige AB.
Det har tidigare varit krångligt för konsumenten att källsortera men den nya förpackningen Alvedon 500 mg, sorteras som brännbart avfall. Både blistret som tabletterna ligger i och den nya pappersförpackningen är till etthundra procent återvinningsbar. Pappersförpackningen tillverkas av oblekt papper och färgen i trycket innehåller inga tungmetaller
Alvedon 500 mg 20 stycken är Sveriges mest sålda värktablett. Vid användning av en blisterförpackning helt i polypropen blir den potentiella påverkan på den globala uppvärmningen sjuttio procent lägre än vid användning av aluminium.
Det ekologiska fotavtrycket blir betydligt mindre vid användningen av den nya förpackningen. Vid tillverkning av ett kilo aluminiumblister går det åt cirka 8,23 kg CO2e jämfört med cirka 2,07 kg CO2e vid tillverkning av PP-blister.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-06-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK