...
Miller Graphics Scandinavia investerar!

Som första prepressföretag i Skandinavien har Miller Graphics Scandinavia i Sunne beslutat att investera i en NExT belysare från Flint Group. NExT belysaren har en hög intensiv UV-A LED exponeringsteknik som vid klichéframställningen ger en s.k Flat Top Dot.

Detta nya innovativa sätt att exponera flexoklichéer med UV-A LED ger stora möjligheter till att sätta en ny kvalitetsstandard inom klichétillverkning.


NExT i kombination med olika typer av specialanpassade rastreringar för Flat Top Dot tekniken ( HD Flexo 4000dpi) ger en överlägsen tryckkvalité med mycket jämnare och bättre färgöverförning. Reducerad washboard effekt och mottling vid tryckning på corrugated är några exempel på de fördelar Flat Top Dot tekniken ger. Strukturen hos en Flat Top rasterpunkt säkerställer en jämn hög tryckkvalité med minskade driftstopp, även vid större upplagor.
 
”Beslutet har föregåtts av av tester och utvärderingar tillsammans med några av våra kunder”säger företagets VD Mikael Eriksson. ”Vi vet att detta är en investering som gör både oss och våra kunder till bättre leverantörer. Snabba tryckintag, bättre tryckresultat och ökad repeterbarhet skapar lönsamhet hos våra tryckerikunder. Vi har genom testerna hittat de specifika kombinationer av klichéutförande och teknik, anpassat för respektive tryckeribransch, som ger bästa resultatet.”
 
Utrustningen som är den första att levereras till Skandinavien,  kommer att installeras mitten av augusti. Flexoforum 2012 går av stapeln 28-30/8 och där kommer Miller Graphics Scandinavia att anordna en demonstration i form av belysaren och ”mini seminarium”  under punkten Öppet Hus. Där kommer det finnas möjlighet lyssna till en presentation och för första gången se NExT belysaren live.
Flexoforum lockar varje gång upp till 250 besökare från förpackningsbranschen och flertalet gäster är utländska.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-06-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK