...
Antalet mejeriförpackningar i UK ökar snabbt fram till år 2016

Fram till år 2016 förutspås den brittiska marknaden för mejeriförpackningar växa med 1,2 miljarder enheter för att nå en total volym på 16,5 miljarder.

Under år 2011 växte marknaden med 338 miljoner enheter till en total på 15,2 miljarder.
Plastpåsar med mjölk har fått fotfäste på marknaden men utvecklingen av mer miljöanpassade HDPE-flaskor är mer betydelsefull.
Påsarna, som har en tillhörande hållare som återanvänds, har blivit populära både hos konsumenter och handlare och ses som ett sätt att reducera mängden plast som går till deponi. De förväntas inte hota HDPE-flaskorna men kommer att växa så att de har en andel på över 3 procent av den fyllda volymen färsk/pasteuriserad mjölk år 2016.
Flexible plastic milk bags show they are here to stay but developments in more environmentally-friendly HDPE bottles may have more far-reaching consequences.
Blixtlåsförslutningar har vuxit inom kategorin hardest och finns i dag på over 40 procent av alla förpackningar. Allt fler varumärkesägare väljer denna förpackningslösning.
Det snabbast växande segmentet inom den brittiska mejerimarknaden förra året var yoghurtförpackningar som ökade med 127 miljoner enheter och nådde en volym på 3,8 miljarder.
När det gäller funktionella drycker är det främst storleksmässigt mindre yoghurtförpackningar som har framgång då det är produkter som ofta konsumeras ”on the go”.
Siffrorna finns att hitta i UK Dairy Packaging Market Report.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-07-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK