...
Staga köper konkursboet Swecoat

Staga Sweden AB i Linköping har förvärvat konkursboet Swecoat Timrå AB, som tillverkar tekniska papper och så non woven-material till bland annat förpackningar. Verksamheten ska drivas vidare i Timrå.

Uppköpet är ett naturligt steg för att stärka Stagas ställning på marknaden med målet att skapa en stark aktör inom utveckling och produktion av tekniska papper och non-woven.
Swecoat Timrå AB grundades 2004 i Söråker, strax norr om Sundsvall. Företaget har framförallt varit verksamt inom extruderings- och förpackningsindustrin och har genom åren etablerat sig som leverantör till flertalet kunder i Sverige och Europa.
"Denna investering är helt i linje med Stagas långsiktiga mål, att uppfattas som Europas främste leverantör av tekniska produkter baserade på papper, non-woven och plast", säger Sven Lundgren, en av grundarna till Staga Sweden AB.
Staga avser bedriva verksamheten i Timrå vidare och stärka erbjudandet genom en rad investeringar i både maskiner och anläggning. Flera tidigare anställda i Swecoat kommer erbjudas anställning i det nya bolaget, som tillsvidare kommer att heta Swecoat AB.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-08-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK