...
Papyrus Supplies förpackar åt Scania

Nu gör Papyrus Supplies packexpertis leveranserna av Scanias industri- och marinmotorer billigare och mer miljövänliga. Stålpallarna som motorerna transporteras på ska bytas mot skräddarsydda träpallar – helt i linje med hållbarhetssträvan och önskemål från Scanias kunder.

Det här innebär en stor besparing för oss. Det halverar vår kostnad för pallarna”, säger Ralf Söderman, globalt inköpsansvarig för packaging på Scania.
Önskemålet om att byta ut stålpallarna som används för att transportera Scanias industri- och marinmotorer kom in från kunder som hade svårt att hantera stålpallarna efter leverans. Det har inte funnits något returflöde, och det flöde som på försök har lanserats har stött på patrull i form av skador och rost.
Papyrus Supplies löste problemet genom att tillsammans med leverantören Bollebygd emballage istället erbjuda Scania träpallar, som inte bara är mer ekonomiska utan också miljövänliga genom den lägre energiförbrukningen vid produktionen. Dessutom kan träpallarna återvinnas och kasseras på ett bättre sätt än stålpallarna.
”Det här är ett bra exempel på hur Papyrus Supplies kan hjälpa kunden med skräddarsydda förpackningslösningar och samtidigt sänka kundens kostnader och dessutom skapa förbättringar för miljön”, säger Roy Lallo, projektledare på Papyrus Supplies för Scanias övergång till träpallar.
Den första leveransen av träpallar har nyligen gått ut till företag i Europa och efter sommaren kommer Scania leverera på träpall i hela världen.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-08-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK