...
Amerikanska konsumenter värdesätter återförslutning mest

Återförslutningsmöjligheter när det gäller livsmedels- och dryckesförpackningar liksom enkel öppning är det som konsumenter uppskattar bäst när det kommer till en förpacknings egenskaper. Det framgår av en rapport som heter ”Food and Beverage Packaging Trends in the U.S. – Consumers Viewpoints and Marketer Opportunities”, publicerad av Packaged Facts.

Mindre intressant säger konsumenterna att design är och kanske något överraskande tycker man inte heller att det är så viktigt med en realistisk bild på innehållet i förpackningen. Bara 20 procent av tillfrågade konsumenter säger att det är viktigt att förpackningen fungerar i en mikrougn vilket kanske också är lite förvånande med tanke på trenden mot allt mer färdig mat och djupfryst.
Studien visar också att konsumenterna värdesätter bekvämlighet. Förpackningarna ska vara lätta att öppna, lätta att hälla ur och lätta att greppa. Förpackningar som gör det lättare att äta eller dricka ”on-the-go” kommer längre ner på listan, trots trenden mot allt mer enkelportioner. Att förpackningen håller livsmedlet färskt är viktigt, speciellt gäller det för mjölk, juicer och kaffe. En miljövänlig förpackningslösning rankas ganska högt.
Amerikanska konsumenter säger också att man tycker att tillverkarna inte ger dem tillräckligt smarta förpackningslösningar och att innovativa lösningar kan avgöra ett val när de står framför butikshyllan. 60 procent av de tillfrågade tycker att producenterna ofta inte gör tillräckliga förändringar på förpackningarna och 45 procent efterlyser lägre vikt på förpackningarna och mindre bulkiga sådana.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-08-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK