...
Kyligt test för svensk logistikdator

Svenska Handheld Groups stryktåliga dator Algiz XRW har genomgått ett uthållighets- och prestandatest av det svårare slaget. Datorn var nämligen utvald för att hantera databehandling och kommunikation under den franska vetenskapsexpeditionen ”North Pole 2012”.
Expeditionen, som leddes av de franska äventyrarna och vetenskapsmännen Alan Le Tressoler och Julien Cabon, tillbringade bland annat tre veckor i tält vid nordpolen och då användes Handheld-datorn såväl till insamling och registrering av vetenskapliga data som till kommunikation med omvärlden.


”Algiz XRW var en av de viktigaste delarna av vår utrustning, och den gjorde sitt jobb helt felfritt även under de mest extrema förhållanden”, säger Alan Le Tressoler, projektledare för North Pole 2012 Expedition.

Genom att ansluta Algiz XRW till en satellittelefon, kunde forskarna dagligen överföra vetenskapliga data, text och bilder för internationell spridning. Algiz XRW användes även för att lagra alla de data som samlades in under expeditionen. Speciellt uppskattade vetenskapsmännen datorns pekskärm.
”Den fungerade oklanderligt även när vi hade tre lager handskar på oss”, säger Alan Le Tressoler.

Handhelds Algiz XRW är en stryktålig notebook, som är IP65-klassad, vilket betyder att den är damm- och vattentät. Den klarar bland annat falltest från 1,2 meters höjd, och den kan hantera extrema temperaturer ned till -20°C (i bruk) och -40°C (förvaring).

Algiz XRW är, liksom Handhelds övriga sortiment stryktåliga mobila datorer, särskilt utvecklad för användning i tuffa miljöer inom branscher så som geomatik, logistik, skogsbruk, kollektivtrafik, bygg, gruvteknik, fältarbete, vatten & energi, underhåll, militär verksamhet, räddningstjänst och säkerhet.

Handheld Group är en svensk tillverkare och global leverantör av stryktåliga datorer. Tillsammans med partners levererar man kompletta mobilitetslösningar till branscher såsom skog, bygg, underhåll, militär, transport och logistik. Handheld-koncernen har egna dotterbolag i Sverige, Finland, Italien, Nederländerna, Storbritannien, Tyskland, Schweiz, Australien samt USA.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK