...
Produktionsrekord vid Rottneros-bruk

Det är tuffa tider för svenska Rottneros med produktionsbortfall, uppsägningar, mm, men under juni månad i år kunde man i varje fall glädja sig åt ett imponerande produktionsrekord!
Det var Vallviks Bruk (bilden), som ingår i koncernen, som producerade väl över 20.000 ton kemisk sulfatmassa under månaden, vilket var den hittills högsta månadsnoteringen vid bruket och klart över det gamla rekordet. Dessutom noterade man under juni även ett nytt dygnsrekord på 740 ton.


”Det är mycket glädjande att flera års målinriktat arbete ger ett påtagligt resultat. Dessutom har vi ett utmärkt kvalitetsutfall – vi klarar våra miljömål och levererar enligt plan till våra kunder”, säger Robert Jensen, VD för Vallviks Bruk.

Rottneros har de senaste åren investerat över en kvarts miljard kronor i Vallviks Bruk för att tillgodose de miljökrav, som ställs på bruket, samtidigt som årskapaciteten höjs från 200.000 ton till 240.000 ton. En tillståndsansökan att temporärt få höja produktionen från 220.000 till 242.000 ton är under Miljödomstolens prövning och beslut väntas under tredje kvartalet 2012. Bolaget förbereder också en tillståndsansökan om att permanent få höja produktionen upp emot 300.000 ton.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK