...
Extra bolagsstämma ska godkänna fusionen mellan Billerud och Korsnäs

Sommarens stora svenska förpackningsnyhet var förstås att Billerud och Korsnäs ska gå samman och bilda en ny stor koncern inom nyfiberbaserade förpackningsmaterial (läs här)!
Nu har fusionsplanerna kommit ytterligare ett stor steg närmare sin fullbordan i och med att Billerud har kallat sina aktieägare till en extra bolagsstämma, som ska äga rum i Konserthuset i Stockholm den 14 september.
På bolagsstämman är det meningen att Billeruds aktieägare ska godkänna förvärvet av Korsnäs samt ge styrelsen tillstånd att genomföra en riktad nyemission av aktier till Korsnäs huvudägare Kinnevik.


I sin kallelse till den extra bolagsstämman skriver Billeruds styrelse att man anser att tidpunkten för det föreslagna förvärvet är gynnsam och att de strategiska, industriella och finansiella argumenten är övertygande. Den nya koncernen kommer att ta namnet BillerudKorsnäs och målet är att skapa en stark internationell aktör inom förpackningsindustrin med ledande positioner inom produktion och försäljning av vätskekartong och annan högkvalitativ kartong, wellråvara och förpackningspapper. Styrelsen föreslår därför att stämman godkänner styrelsens beslut att förvärva Korsnäs.

Förutom att Billeruds aktieägare måste ge sitt godkännande till fusionen är affären också villkorad av att den godkänns av behöriga konkurrensmyndigheter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK