...
MediaLiner ny produkt i Stora Ensos sortiment

MediaLiner är namnet på en ny linerkvalitet från Stora Enso Speciality Papers.
Den nya linern är speciellt avsedd för wellpappförpackningar (bilden), displayer och andra laminatprodukter och riktar sig främst till varumärkesägare, som vill ha iögonfallande wellpapp- och displayförpackningar ute i butikshyllorna.


MediaLiner, som betecknas som en ljus, vit grafisk liner, tillverkas av 100 procent jungfrulig fiber vid Stora Ensos tyska bruk Uetersen. Tryckbarheten har förstärkt genom en dubbel ”silk coating” för att ge bästa tryckresultat åt bilder och andra grafiska element.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att den nya linern inte bara har utmärkta visuella kvaliteter utan också har bra konverterings- och limningsegenskaper, vilket gör den lämplig till krävande displayer och lamineringsprodukter. MediaLiner lämpar sig för tryck såväl i offset som i flexo och är idealisk för preprintlösningar eller direkttryck, antingen på rulle eller i ark.

MediaLiner tillverkas i ytvikterna 120, 135, 160, 190 och 220 gram per kvadratmeter och den kompletterar Stora Enso Speciality Papers produktutbud av grafiska liners, som sedan tidigare innehåller LumiLiner från bruket Uetersen samt linerkvaliteterna LumiFlex Liner och LumiLabel Liner från bruket i finska Imatra.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK