...
Bosch öppnar ny fabrik i indiska Goa

Tyska Bosch Packaging Technology, som ingår i globala Bosch-koncernen, har invigt en ny tillverkningsanläggning i Verna i den indiska delstaten Goa.
I anläggningen, som kostat cirka 5 miljoner euro (ca 45 miljoner kronor), ska tillverkas förpackningsmaskiner och maskinlösningar för den indiska och internationella marknaden och när fabriken är i full drift beräknas den inom tre år ha fördubblat Bosch Packagings produktionskapacitet i Indien.


Bosch Packaging etablerade sig i Verna, Goa, för drygt 5 år genom att leasa en industrifastighet. Sedan dess har Boschs engagemang i Verna växt snabbt och man har nu en egen 33.000 kvadratmeter stor industritomt, där den nya anläggningen byggts.

Bosch Packaging Technology i Indien designar, utvecklar, tillverkar och marknadsför i första hand FFS-maskiner (form-fill-seal) för flexibla påsförpackningar, flow wrapping-maskiner för konfekt- och livsmedelsapplikationer samt fyllnings- och förslutningsmaskiner för flytande läkemedel. Sedan starten har man sålt mer än 1.200 förpackningsmaskiner till den indiska och internationella marknaden.

Bosch Packaging sysselsätter för närvarande 130 personer vid sin anläggning i Goa, men i och med den nya fabriken räknar man med antalet anställda ökar till cirka 160 inom tre år, samtidigt som produktionskapaciteten väntas öka från 200 till 400 förpackningsmaskiner om året.

”Den här nya anläggningen är en milstolpe för Bosch Packaging Technology, både i Indien och globalt. Den bidrar i hög grad att driva vår framtida utveckling och befäster vår position på den indiska och internationella marknaden”, sade Bosch Packagings president Friedbert Klefenz vid invigningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK