...
Ardagh växer ytterligare på glasmarknaden i USA

Glas- och metallförpackningskoncernen Ardagh Group, med rötter i Irland men huvudsäte i Luxemburg, har nu köpt ytterligare en glasförpackningstillverkare i USA.
Som vi tidigare meddelat köpte Ardagh i början av året företaget Leone Industries i New Jersey (läs här) och nu meddelar Ardagh att man även köpt Anchor Glass Container Corporation, som är USA:s tredje största glasförpackningstillverkare med åtta tillverkningsenheter och en årsproduktion på cirka 5,6 miljarder glasbehållare.


Ardagh köper Anchor från det privata investeringsföretaget Wayzata Investment Partners LLC genom en uppgörelse som inbegriper en kontant köpeskilling på 880 miljoner US-dollar (cirka 5,8 miljarder kronor).

Anchor, som har huvudkontor i Tampa, Florida, är en tekniskt avancerad glasförpackningstillverkare, som levererar till nordamerikanska livsmedels- och dryckesföretag. Företaget har cirka 2.700 anställda och omsätter 800 miljoner dollar.

Ardagh Group skriver i ett pressmeddelande att affären med Anchor är klar och genomförd, sedan man fått klartecken från berörda myndigheter i USA.

”Köpet av Anchor ökar storleken på vår glasverksamhet med nästan 50 procent och är en viktig del i vår utveckling i USA. I fortsättningen kommer cirka 25 procent av Ardaghs totala omsättning att genereras i USA”, säger Ardagh Groups ordförande Paul Coulson i en kommentar.

Ardagh Group är en ledande global aktör inom metall- och glasförpackningar. Efter köpet av Anchor har man 99 tillverkande enheter i 25 länder och sysselsätter cirka 15.000 anställda. Koncernen omsätter cirka 3,5 miljarder euro (ca. 28,5 miljarder kronor)
I Sverige äger Ardagh Group det välkända glasbruket i Limmared, som tidigare ingick i brittiska Rexam plc. Vid Ardagh Glass Limmared, som är Sveriges enda kvarvarande förpackningsglasbruk, tillverkas bland annat huvudparten av flaskorna till Absolut Vodka.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK