...
Checkvåg från Multivac som kan förses med metalldetektor

Multivac Marking & Inspection, som är ett affärsområde inom globala förpackningskoncernen Multivac, lanserar för första gången sina egna checkvågar i tre viktintervall. Det skriver Multivac i ett pressmeddelande.
Med den nya MR821 checkvågarna kompletterar Multivac sitt produktutbud av nyckelfärdiga, end-to-end förpackningslinjer. En specialitet med MR821 är dessutom att den kan utrustas med metalldetektor för ökad produktsäkerhet hos kunden.


Multivacs nya checkvågar är utrustade enligt Multivacs koncept Hygiene Design och de är optimerade för Multivacs förpackningslinjer. Kunderna kan dra nytta av fördelarna med att kunna få alla linjekomponenter från en källa: fullständig integrering av linjens alla moduler, rätt gränssnitt, enhetlig vägledning från en och samma leverantör och en kontaktperson.

MR821 checkvågar kan anpassas till varje applikation. Transportband och vågmoduler är monterade på en robust dubbelbalk där praktiskt taget alla konfigurationer av olika transportbandsmoduler kan monteras.

Som tillval kan MR821 utrustas med multifrekvens metalldetektorer och anpassas efter kundens behov. Alla typer av metaller kan detekteras, såsom järn, rostfritt stål, koppar, aluminium, mässing, brons, titan etc. Metalldetektorn styrs mekaniskt direkt i kontrollvågens inmatning. Detta styr metalldetektorn via kommunikationsgränssnittet.
"Operatören kan vara säker på att kontrollvåg och metalldetektor drivs med de parametrar och hastigheter som gäller för varje specifik produkt", säger Robert Vollenkemper, försäljningschef på Multivac

Checkvågarna och metalldetektorerna är utrustade med antingen en 12,1 tums pekskärm i färg eller en 5,7 tums monokrom skärm, beroende på kundens behov.

Transportbanden, som kan demonteras utan verktyg i ett quick-change system, kan tillsammans med det lättillgängliga golvstativet rengöras snabbt och enkelt. Golvstativet är konstruerat i borstat rostfritt stål i enlighet med Multivacs Hygiene Design.

Checkvågarna finns i tre viktintervall från 10 till 6.000 gram.
"De är utformade med dubbla vågar, vilket ger ett mycket brett utbud av kalibrerade vikter och avsevärt ökar kontrollvågens flexibilitet för företaget ", säger Robert Vollenkemper.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Doserings- och fyllningsutrustningar Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK